torstai 24. heinäkuuta 2014

Kesäretket

Meillä on ollut sangen puuhakas kesä. Puuhat ovat olleet todella mielekkäitä askareita omalla tontilla. Vaan ei kai sitä suomalainen olisi suomalainen, jollei aina tuolloin tällöin muistaisi vähän marista. Kesäkuussa marisin puoliskolle, että en ole saanut tehdä yhtään kesäreissua – aina vain tehdään töitä! Puoliskopa muistutteli asian todellista laitaa tähän tapaan:

Äläs nyt! Juhannusaaton aattona käytiin tavaranvientireissulla Karkkilassa. Työasian jälkeen käytiin sentään pizzalla ja kirpparilla. Se oli kohta ”kesälomareissu”. Juhannuksen jälkeen käväistiin Virossa kattopeltitehtaalla ja rautakaupoissa, mutta syötiin Piritan satama-alueella rantaravintolassa ja piipahdettiin Piritan torilla ostamassa tuoreita mansikoita. Eikö siinä muka ollut kesälomareissua? Tavaranhakureissulla Emäsalossa ostettiin jätskit Tarmo-lähikaupasta – ihan kesäjuttu. Ja vielä oli kokonaisen illan retki Haminaan kesäteatteriin Akkarallia katsomaan. Kesäretki mikä kesäretki.”

Noin kun sen kertoo, niin monenmoista pientä ja mukavaahan sitä sentään sopi koleaan kesäkuuhunkin. Heinäkuussa en ole tohtinut marista lainkaan. Työn ja retkeilyn painotus tuntuu muuttuneen. Muuttunut on toki kelikin. Heinäkuun helteessä maalaaminen on ollut selkeästi enemmän lomatoimintaa kuin kesäkuun raekuuroissa kädet kohmeessa ruuvaaminen.

Heinäkuulle osui kolmekin kesälomapyrähdystä. Ensimmäinen suuntautui kotikonnuille Pohjois-Karjalaan veljen tyttären juhliin. Reissulla saimme yöpyä mökillä. Mökittömälle sellainen reissu on aina mukava. Rantasauna ja uintimahdollisuus ovat arjen luksusta. Heinäkuun ja koko kesän kohokohdaksi muotoutui Kuusamoon suuntautunut 200-vuotisjuhlaretki koulukavereitten kanssa. Siitä kerroinkin jo viimeksi.

Oikein ”nupiksi” tälle kesälle on vielä luvassa yksi retki. Se tehdään puoliskon kanssa kaksin. Reissuun on innoituksen antanut suosikkisarjamme tv:ssä. Olemme seuranneet talven ajan Suomen huutokauppakeisaria, kuunnelleet huutokauppiaan mukavaa murretta ja letkeää sanailua asiakkaiden kanssa. Aiomme loman lopulla retkeillä Hirvaskankaalle seuraamaan yhtä perjantaista huutokauppaa paikan päällä. Saattaa olla, että saamme myydyksi vaikkapa yhden venäläisen radion, jolla rahalla voimme sitten huutaa jotain meitä hieman enemmän ilahduttavaa rompetta.

Totta vie monenmoista mukavaa retkeilyä sitä sopi tähänkin rakentelupainotteiseen suveen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti