maanantai 15. joulukuuta 2014

Leevin kuulumisia

Huomasin, että on kulunut jokunen tovi siitä, kun viimeksi olen kertonut kissapoika Leevin kuulumisia. Nyt on aika päivittää niitä.

7-vuotias kissapoika, joka vielä neljä vuotta sitten tähän kotiin muutettaessa oli arkalainen, on nyt oman arvonsa tietävä ja pollea kolli. Leevi ei suostu toisten kissojen rökitettäväksi, vaan osaa jo julmistella kuistin kaiteelta siihen malliin, että naapurin pojat katsovat paremmaksi väistää.

Toisinaan Leevi toki hyvittelee naapurin poikia tarjoamalla öiset bileet onkikalojen tai lohen perkeiden kera. Leevi itse ei arvosta tuommoisia hyytelöimättömiä brutaaleja raakaherkkuja, mutta aamuun mennessä niistä yleensä pääsee eroon, kun kutsuu kaverit koolle. Onneksi naapurit arvostavat sushityyppisiäkin eväitä! Leevi herrastelee kypsennettyjä hyytelöherkkuja syöden. Mieluiten lohta tai taimenta, mutta ei hän sentään niin kranttu ole, että jättäisi muutkaan sortit syömättä.

Leevi on ikäväkseen havainnut, että talossa koetetaan ylläpitää jonkinmoista rotuerottelua ja kissaa ruokitaan kodinhoitohuoneessa, kun taas ihmiset syövät keittiössä tai ruokailuhuoneessa. Leevi ei halua hyväksyä moista eriarvoisuutta. Se on Leevistä loukkaavaa, Leevi olisi mielellään ”yksi Rapakiven pojista”.

Sattuipa tässä taannoin, että päivänä, jolloin minulla oli illallinen ulkona, oli ”pojille” - puoliskolle ja esikoiselle – paistettu kolme kananjalkaa. Leevipä laski, että siinä on koipireisi hänellekin. Näppäränä poikana Leevi kaivoi kanankintun uuniastiasta folion alta ja kun oikein herroiksi oli päättänyt herkun syödä, niin veteli sen masuunsa keittiön kivipintaisella saarekkeella. Toisen kerran Leevi päätti maistella pullaa. Oli varmaan kuullut sitä kahvipöydässä kehuttavan ja päätti itsekin maistaa, että tietäisi mistä puhutaan. Muffinssivuokaan pakattu kanelikierre irtosi vuoasta, kun Leevi sitä kynsin ja hampain irrotteli. Ilmeisesti kanelia oli Leevin makuun reilunpuoleisesti, sillä kiinnostus loppui siihen, että pulla oli irrotettu vuoasta ja kertaalleen maistettu.

On sillä pokkaa!” tuumasi keskimmäinen Leevin edesottamuksista kuullessaan. Samanikäinen koirarouva Nelly käyttäytyy paljon korrektimmin ja tietää paikkansa ihmisen parhaana kaverina. Leevi pitää kanssa-asujiansa palvelusväkenään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti