lauantai 9. tammikuuta 2021

Herää Ruusunen!

 


 Loviisa kukoisti kansainvälisenä kylpyläkaupunkina ajanjaksolla 1865-1935. Sittemmin kaunis ja idyllinen kotikaupunkimme on tainnut nukkua Ruususen unta. Unta on riittänyt osapuilleen sata vuotta ja nyt olisi aika herätä ja avata ikkunat uuden kukoistuksen mahdollisuudelle sekä kansainvälisyydelle.

 

Ruususen uniaikaa ei ole tietenkään saanut häiritä ja siksi koko Loviisa-laiva on purjehtinut sammutetuin lyhdyin. Ruusus-Loviisa ei ole ollut kovin vastaanottavainen muualta tuleville – ainakaan se ei ole aktiivisesti houkutellut sen enempää kotimaisia kuin kansainvälisiä muuttovirtoja. Tämä hiljainen hämärähyssy on monesti ollut vastaanotto myös uutta jalansijaa kartoittaville yrityksille. Valitettavasti.

 

Nyt on aika laittaa torkkuohjelmointi pois Loviisa-Ruususen herätyskellosta. Nyt pitää herätä aktiiviseen toimintaan.

 

Onneksi heräämisestä on nyt hyviä vahvoja merkkejä. Asuntomessuhanke ja rantaratalobbaus ovat virkeitä toimia ja ne kertovat halusta saada uusia asukkaita ja vierailijoita itäisen Uudenmaan lintukotoon, Loviisaan. Haluamme esitellä Kuningattarenrannassa asuntomessuilla 2023 talotehtaiden ja yksityisten rakentajien rakentamia uusia ja innovatiivisia taloja siinä missä muulla kaupungissa kauniita vanhoja, historiaa henkiviä kotejakin. Kerromme jatkossa isoon ääneen kaikille, että pääkaupungista tunnin matkan päässä idän suunnassa voi asua viihtyisästi meren rannalla ja silti keskellä kaupunkia. Toivoaksemme tänne pääsee jatkossa rantaradan ansiosta paitsi omalla autolla myös junalla, jolloin työmatkankin voi hyödyntää vaikkapa palaveriin valmistautumiseen.

 

Samalla lailla täytyy nyt herätä toimimaan uusien yritysten hankkimiseksi. Loviisan on pystyttävä tarjoamaan yrityksille joustavia ja nopeita ratkaisuja paikkakunnalle sijoittumiseen ja kiinnittymiseen. Enää meillä ei ole varaa antaa uutta sijoituspaikkaa etsivien tai omien tuttujen, mutta laajentumishaluisten yritysten, hakeutua naapurikuntiin taikka vaikka virkeään ja aktiiviseen Mäntsälään. Jos Loviisalla olisi mahdollisuus säästöjen ja lomautusten vastapainoksi tehdä yksi ainoa rekrytointi, se kannattaisi varmaan satsata yrityksiä hankkivaan vanhan ajan elinkeinoasiamieheen.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti