tiistai 19. maaliskuuta 2024

Palvelukseen halutaan auto-organisaattori

 



 

Pian vuoden olemme puoliskon kanssa jakaneet yhden yhteisen auton. Punaisen Passatin purettua yksipuolisesti yhteistyösopimuksemme en ole hankkinut omiin nimiini uutta kulkupeliä. Pääsääntöisesti Volvon yhteisomistus on sujunut hyvin, mutta joitakin pulmia on toki havaittu.

Omat ajomme osuvat yleensä eri aikaan ja mökille mennään yhdessä. Meillä on samanlainen suhtautuminen autoon. Kummallekin auto on pelkkä kulkine. Se ei siis ole mikään kodin jatke, jota pidettäisiin puhtaana ja puunattaisiin viikkosiivouksin - saati käsin vahaten. Kumpikin on tottunut kuljettamaan ja varastoimaan autossa monenmoista työmatkoilla tarpeellista. Farmarimallinen auto on luonnollinen valinta kummankin mielestä.

Puoliskon mielestä auton paksissa kuuluu kuljettaa tusinan verran kuormaliinoja ja kiristimiä. Autossahan niitä säilötään, totta kai! Jos ne nostettaisiin kotona vaikka verstaaseen, ne saattaisivat unohtua matkasta, kun lähdetään tavaran hakuun. Kärryssä niitä ei tietenkään voi säilyttää, koska kärry on avomallia ja kuormaliinathan kastuisivat. Kuormaliinojen lisäksi on hyvä olla erilaisia pehmusteita - vaahtomuovia ja styroxia – joilla suojata kuljetettavia tavaroita kuormaliinojen hankaukselta. Tänä jäisenä ja lumisena talvena on käyty kahdesti pilkillä, joten kyllähän siis kairakin kuuluu auton talviseen perusvarustukseen.

Minun mielestäni paksissa on hyvä olla runsaasti tyhjiä kestokasseja. Turha kai niitä on kotona säilöä, sillä kauppareissu osuu usein miten työreissun paluumatkaan ja kaupassa käymiseen on näin ollen syytä olla varautunut omalla kassiarsenaalilla. Muovikassit ovat pannassa. Jokainen on jo kuullut mikromuoveista, eivätkä nykyiset kierrätysmuovikassit tuo rikkoutumatta edes mehupurkkia kotiin.

Tarvitseeko edes kertoa, että pienen V50-mallisen auton paksi on niin täynnä tuohon perusvarustukseen kuuluvaa roipetta, että tuulilasinpesunestekanisteria on helpompi etsiä kaupan hyllyltä kuin omasta takakontista. Aika selvää lienee sekin, että kauppareissun jälkeen ostoskassit nostellaan takapenkille, sillä paksiin ne eivät mahdu.

Peräänkuuluttaisin nyt jokamiehen auto-organisaattoria. Löytyneekö Kiina-kaupasta vai pikkuilmoitusten palvelutoimijoista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti