sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Siirtoja


Jäin tänä talviaikaan siirtymisen aamuna oikein pohtimaan, miten suuri osa kotitöistä onkaan
erilaista siirtelyä.  Siirtelyä tehdään ylen aikaa, muulloinkin kuin kellon viisareiden siirtelyn päivinä kahdesti vuodessa.

Siirtelinhän aamun alkajaisiksi puhtaat astiat tiskikoneesta astiakaappiin.  Siirtelin myös puhtaat pyykit kuivaustelineeltä kodinhoitohuoneen pöydälle pinoihin odottamaan, että kukin siirtää vaatteensa siitä omaan kaappiinsa ihan itse. Seuraavaksi siirtelin likaiset punaiset pyykit pyykkikoneeseen.  Tunnin ja seitsemäntoista minuutin päästä saan siirtää pestyt pyykit kuivaustelineelle.

Piipahdin vähän ulkonakin.  Siirtelin viimeiset kukka-amppelit kompostikasaan ja tyhjät amppelit sekä ruukut kasvihuoneeseen odottamaan uutta kevättä ja siementen kylvämisen sekä istuttamisen aikaa.  Siirtelin myös muoviset sammakot ja muovisen haikaran pesineen ynnä piltin kolmipyörän samaan kasvihuoneeseen suojaan lumen painolta.  Tulomatkassa siirsin pari kopallista puita liiteristä sisälle takan viereen.  Siitä siirrän ne illan suussa takkaan ja sytytän iloisen ja rauhoittavan valkean, joka riittää tähän aikaan vuodesta vielä lämmittämään koko torpan.

Pian siirrän kananpalat jääkaapista uuniin kypsymään ja sen jälkeen ruokailutilan pöydälle sunnuntailounaaksi.  Siitäpä itse kukin siirtää eineen lautaselleen ja pika pikaa, vielä lämpimänä, vatsaansa kehon polttoaineeksi.

 Ehdottomasti päivän paras siirto oli ruokasoodapurkin siirtäminen keittiön kuivaruokakaapista kodinhoitohuoneen siivouskaappiin.  Olin nimittäin saanut kaverilta vinkin, että ruokasoodalla saa tehokkaasti poistettua lasipintaan kertyneitä kalkkipisaroita.  Tämän aamun testauksen jälkeen uskon asian.  Mikään muu tarkoitukseen hankkimani aine ei ole tepsinyt yhtä hyvin. Ei edes höyrypesuri ole kyennyt poistamaan pesutilojen lasiovien täpliä.  Nyt kun ruokasoodapurkki majailee siivouskomeron hyllyllä Tolun ja Kloriten vieressä, muistan tämän tempun toistekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti