maanantai 9. marraskuuta 2015

Kuoppa sohvassa

Näytetään WP_20151109_11_28_10_Pro.JPG

Onnistuin saamaan jostain sellaisen viruksen, joka aiheutti ihan hillittömän yskän ja vei puhetyöläiseltä äänen.  Toisinaan on kuulunut pientä pihinää tai variksen raakkumisääntä.  Vaikkei tauti nostanut kuumetta, oltiin työterveydessä sitä mieltä, ettei töihin ole asiaa. Toki ope voisi hoitaa tehtävänsä ohjeita taululle kirjoittaen tai erilaisin lappuleikein, mutta suotta on lähteä tautia lapsiin tartuttamaan. Niin hallitsemattomia yskänpuuskat ovat.

Perustin siis leirin kotiin olohuoneen sohvalle.  Siinä yltömatkalla, eli käden ulottuvilla, minulla oli pikku hiljaa kaikki mitä tarvitsin.  Työlaukku, tablettitietokone, päiväkirja, työpuhelin, privaattipuhelin, muutama tutkittava koenippu, kolme-neljä rompsua, teekuppi, kurkkupastillirasia ja kynttilä - ihan vain tärkeimmät mainitakseni.

Kun ei kuumetta ollut, eikä tauti heti vienyt aivan heikoksi, kykenin tarkistelemaan kokeita, kirjoittamaan yhteenvetoja ja viestimään Wilmalla.  Tablettikoneella yhteyksiä oli helppo hoidella jopa selinmakuulta viltin alta.

Tärkeimpänä sairaspäivien saavutuksenani pidän sitä kolmensadanviidenkympin säästöä, jonka tein tabletilla surffaillessani. Puolisko oli nimittäin saanut lähetteen yksityispuolelle rasitus-EKG tutkimukseen.  Kotomaassa sellainen tutkimus nopean selvitykseni mukaan maksaa yksityissektorilla  360-393hieman paikasta riippuen.  Kela korvaa tutkimuksen hinnasta suunnilleen 50.   Googlella leikkimällä löysin tiedon, että näitä tutkimuksia tekevät myös monet virolaiset kylpylät.  Tutkimus tehdään siellä lääkärin valvonnassa, aivan samoin kuten täällä.  Paikat ovat niitä samoja hyviksi havaittuja paikkoja, joissa suomalaiset bussilasteittain käyvät vaivojaan hoidattamassa tai muuten vain virkistäytymässä.  Koska puolisko oli joka tapauksessa lähdössä piipahtamaan Virossa päiväreissulla, neuvottelimme tutkimusajan niin, että se sattui samaan reissuun.  Nuoriso ilkkui, että mitä jos lausunto on kirjoitettu viroksi.  Mepä tiesimme, että kyllä siihen tulkkausapua saadaan ja numeroarvot toki ovat kansainväliset.

Nyt, kymmenen päivää podettuani, ovat kylkilihakset ja -luut kipeät yskimisestä.  Yskimisen vuoksi olen potenut päivittäistä päänsärkyäkin.  Muitakin kurjia sivuvaikutuksia on.  Esimerkiksi kuoppa sohvassa sillä kohtaa, missä olen istunut viimeiset kymmenen vuorokautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti