keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Sakkomagneetti



Minä se kuulkaas olenkin melkoinen sakkomagneetti.  Sakkoja ropisee ihan omia aikojaan.

Tallinnan autoreissuilla olen onnistunut saamaan parkkisakot parikin kertaa.  Siellä ovat parkkipirkot suorastaan ahkerampia kuin porvoolaiset kilpasiskonsa, jotka ovat varmasti Suomen parhaimmistoa.  Olen kyllä ottanut opikseni ja viimekertaisella Tallinnan reissulla jaksoin jo kipittää infokioskiin kysymään, missä parkkiautomaatti on.  Tiedon saatuani hilpaisin sohjossa kahden ja puolen korttelin päähän maksamaan parkkilipakon ja kiikutin sen autoni ikkunaan ja onnistuin välttämään sakot.

Kotimaan peltipoliisit lähettelevät minulle sakkolappuja ympäri Suomen.  Kerran tuli lappu Pohjanmaalta.  Ihan sellaisella viikolla, että varmaan olin ollut turvallisesti töissä Loviisassa.  Lyhyen selvittelyn jälkeen hoksasimme, että puoliskohan se oli huristellut Pohjanmaan lakeuksilla ja napannut reissullaan selfien tiepuolen kameralla.  No, minähän kirjoitin vastinepaperin yläosaan kiistäväni syyllisyyteni ja puolisko myönsi virheensä saman lapun alaosassa.  Ei mennyt kauankaan, kun sama lappu kolahti taas postilaatikkoon.  Tällä kertaa puoliskon nimellä.

Tällä viikolla posti toi minulle taas sakkolapun.  Sen mukaan olisin ajellut kuun ensimmäisenä päivänä Anjalankoskella ylinopeutta sadanneljänkympin rikesakon edestä.  Aikansa asiaa ihmeteltyämme tulimme siihen lopputulokseen, että toistaiseksi tuntematon "Joku" on ajanut myyntiin jätetyllä, mutta vielä nimissäni olevalla autolla koeajolla peltipoliisin tutkaan.  Taaspa kävin kiistelemään ja selvitin tilannetta kirjeitse sakon lähettäjälle.

No, pakko myöntää, että aina en edes yritä kiistää, vaan joskus joudun sakot kyllä maksamaankin.  Viime viikolla vanhalla Pernajan tiellä vastaani ajoi valkoinen pakettiauto. Yks kaks sen katolla alkoi pyöriä poliisin sininen ja punainen vilkkuvalo.  Tiesin heti, mistä oli kyse.  Kesäinen sula tiehän se oli houkutellut ylittämään kahdeksankympin nopeuden.  Jarruttaminen oli myöhäistä, eikä selittelyn tarvetta ollut.  Nöyrästi hipsin rekisteriotteen ja ajokortin kanssa poliisien maijaan takapenkille.  Näppärästi siellä takapaksin tulostimella tulostui isompikin sakkolappu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti