perjantai 24. kesäkuuta 2016

Neljä pääkaupunkia illassa






"Kolme kohdetta kerralla, kaikki on Saimaan rannalla..." Vanha mainosviisu alkoi soida päässäni sinä maanantai-iltana, jolloin tein vähän tavallista jännemmän reissun. "Neljä pääkaupunkia illassa, kaikki ei Itämeren rannalla..." muotoilin mielessäni sanoitusta uusiksi.

Ikinä ei talvi-Riina olisi lähtenyt yksin moiseen reissuun.  Tuntuihan monivaiheiseen matkantekoon sisältyvän paljon potentiaalisia riskitekijöitä. Talvi-Riina olisi nähnyt epävarmuustekijät suurina riskeinä sille, ettei reissusta ehdi takaisin seuraavaksi työpäiväksi. Kesä-Riina ei moisia murehdi, vaan ajattelee, että lomalaisellahan on aikaa ja haitanneeko tuo, jos jotain vaikka sattuukin.  Siispä kesä-Riina lähti iloisin mielin pääkaupunkien kierrokselle.

Loviisasta startatessa ensimmäinen pääkaupunki on luontevasti Helsinki.  Varmistin ensimmäisen etapin onnistumisen ottamalla itselleni kyytimiehen Länsisatamaan.  Ajoissa ehdin laivarantaan ja laivalla aika kului rattoisasti, kun cafeteria-pöytään vastapäätä minua istahti puhelias ja paljon matkustellut täti.  Meillähän riitti juttua koko kahden ja puolen tunnin matkan ajaksi. Aurinkoinen Tallinna tuli vastaan ihan nopsasti.

Tallinnan satamassa minua vastassa oli seuraava luottomies.  Hän poimi minut rannasta ja kuljetti Tallinnan "lennujaamille" eli lentokentälle.  Hän varmisti, että sain käteeni boarding passin ja lähdin vetämään laukkuani oikean lähtöportin suuntaan.

Hyvä, ettei reissuni tyssännyt jo Tallinnaan ja lähtöportille 3, kun uppouduin rompsuuni niin, etten huomannut penkkien ympäriltäni tyhjentyneen.  Onneksi valpas lentokenttävirkailija tuli kysymään, olenko matkalla Arlandaan. Lentokone olisi kuulemma lähes valmis. Ehdin vielä kenttäbussiin ja matkalle Tukholmaan.

Tukholmassa käynnistä ei jäänyt todisteeksi muuta kuin lentokenttämyymälästä napattu kuva ruotsalaisesta kansallispuvusta ja taalainmaan hevosesta. Matka kolmannesta pääkaupungista jatkui kännykän pikaisen lataamisen jälkeen kohti Varsovaa.

Eipä haitannut, vaikken ollut ehtinyt enkä raaskinut ostaa Tukholman kentällä 150kruunun hintaista sämpylää.  Puolan lentoyhtiön, LOTin, koneessa sämpylä teen kera maksoi yhteensä vain 4,20€. Tuntumaa puolaiseen hinnoitteluun saatiin siis heti.

Vaikka kelloa reissun aikana siirrettiin parikin kertaa, oli lopputulos se, että matkaan kului vain 7h40min. Startti Helsingistä oli klo 13.30 ja lento Varsovaan laskeutui klo 21.10. Vastassa Varsovan kentällä oli via Balticaa autolla matkannut puolisko, joka oli lähtenyt reissuun lähes 1 1/2 vrk aikaisemmin.  Miljoonakaupungin lentokentällä toinen toisemme löytäminen oli meistä ihan kelpo suoritus.

Kesä-Riina reissasi kommelluksitta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti