maanantai 5. huhtikuuta 2021

Korona-ajan etäostoksista




Minä en ole koskaan pitänyt kaupassa käymisestä. En osaa nauttia ostoskeskusten tunnelmasta, enkä ymmärrä siellä hengailua huvina tai ajanvietteenä. Olen jo ennen näitä aikoja tilannut kaiken mahdollisen verkosta ja iloitsen suunnattomasti siitä, että nyt jopa ruokatoimituksen tilaaminen onnistuu helposti netin kautta.


Valitettavasti tämä tautinen aika on ajanut muutkin verkko-ostoksille ja toimitusajat ovat venyneet aiemmin totutusta. Jo ennen Suezin kanavan tukkinutta onnettomuutta. Tilausten määrät ovat lisääntyneet niin voimakkaasti, etteivät maailman merillä kiertävät merikontit tahdo riittää ja tavarat joutuvat odottamaan rahtivuoroa minkä missäkin logistiikkakeskuksissa  ja välivarastoissa.


Tilasimme Italiasta sähkötoimisen hormi-imurin auttamaan Datšan leivinuunin vetoa. Luotimme härvelin tulevan ennen ensimmäistä mökkireissua, sillä teimme tilauksen noin kaksi viikkoa ennen aiottua lähtöä. Tilausvahvistus tuli saman tien. Parin päivän päästä saimme tiedon, että tuote on saapunut Fex Exille. Siitä meni päiväkausia, kunnes laite pääsi kuljetukseen. Olimme jo mökillä, kun sähköpostiin putkahti selvästikin googlekääntäjällä käännetty pahoittelukirje, jossa viivästystä pahoiteltiin ja sen syyt ulkoistettiin.


Samalle reissulle tilasin ihan kotimaisesta postimyynnistä pari taljaa istuimille lämmikkeeksi. Luotin, että viikon marginaali tilauksesta toimitukseen riittää – olinhan aiemmin saanut tilaamani parissa kolmessa päivässä. Lappeenrannassa oltiin menossa, kun kännykkään kilahti viesti, että tuotteet olisivat haettavissa. No, tälle reissulle eivät ehtineet.


Ruokakaupan nettitilausmahdollisuudesta olen erityisen innoissani. Olenhan jo kauan purnannut siitä, että joudun nostelemaan samat maidot ja perunat ainakin viiteen kertaan – kärryyn, hihnalle, kassiin, autoon ja kotiin. Nyt joku kerää ostokseni ja tuo ne kotiovelle. Kyllä siitä riemusta vähän maksaa ja antaa hymyssä suin anteeksi pienet virheet. Riisimaitojäätelö oli hyvää – joku tunnisti siinä jopa kinuskin maun. Mitä siitä, jos tilasinkin yhden kerän oranssia 7 veljestä -lankaa ja sain seitsemän kerää. Onpahan jo nyt tiedossa, minkä värisiä sukkia suku ensi jouluna paketeista saa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti