tiistai 27. heinäkuuta 2021

Perhepuulaaki

 



Perhettä on verrattu tiimiin taikka joukkueeseen. Tässä vaiheessa ihmisen ikää perhe on jo melkoinen puulaakisarja, jossa pelaajia tuntuu olevan joka joukkueessa liian vähän ja yksi pelaaja joutuu pelaamaan tarpeen mukaan useampaakin pelipaikkaa. Tutuinta minulle on tietysti tämä äidin/ tyttären/ vaimon rooli ja tarkastelen tilannetta tässäkin vain siltä pelipaikalta.

 

Tässä meidän perusperheessämme elää tätä nykyä vakituisesti kolme henkeä. Iloksemme olemme saaneet joukkueeseen kesäajaksi täydennyspelaajan kuopuksen muodossa. Huushollin vanhimpana naisihmisenä olen saanut olla milloin keskikenttäpelaajana, milloin huoltajana tai piskuisen joukkueeni ärhäkkänä valmentajana. Huoltajahommat muonittajana ja kuljettajana ovat tuttuja, mutta henkisen valmennuksen rooli on aika uusi. Huomaan, että tiimissäni kaivataan napakkaa ja suorastaan kovasanaista ohjausta erityisesti, jos kyseessä on hoitoon ohjaus ja puolensa pitäminen. Mutta eivätkö ne jääkiekkovalmentajatkin puhu joukoilleen varsin suoraan? Niin sitä minäkin uhkasin lähteä lääkärireissulle mukaan, jollei tiimiläiseni lupaa pitää puoliaan ja vaatia lähetettä erikoislääkärille. Toisen tiimiläiseni mukana lääkärissä käynkin ja nyt tarvittiin vieläkin järeämpää puhetta. Uhosin siis kyseen olevan hänen hengissä pysymisestään ja sain kuin sainkin luvan lääkäriajan varaamiseen.

 

Puulaakimme seniorijoukkue  pärjää vielä loistavasti kaksin, joten sinne ei tarvitse paljon paukkuja säästellä. Päivittäinen puhelinkontakti riittää pitämään meidät molemmin puolin tietoisina siitä, missä mennään. Huomaan kuitenkin ystävistäni, että monella juuri tämä seniorijoukkueen huoltajana toimiminen vaatii paljon ja työllistää kovasti. Meillä yhteistyö ja avunanto toimii vielä vahvasti kumpaankin suuntaan.

 

Puulaakimme juniorijoukkueen valmennus on antoisaa puuhaa. Keinot ja konstit ovat tuttuja ja helppoja. Tutkimista, ihmettelyä, kokeilua ja oivaltamisen riemua koetaan jok’ikisellä valmennuskerralla. Juniorijoukkueen kapteenin kanssa käydään päivittäisiä sparrauspuheluita samaan tapaan kuin seniorijoukkueen kanssa. Henkinen taustatuki on tärkeää ja se toimii tämänkin tiimin kanssa molempiin suuntiin.

 

Yhteispelissä on voimaa!

 

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti