perjantai 24. syyskuuta 2021

Vahinko ei tule kello kaulassa

 


 Minä olen sellainen arjen toheltaja. Tällä tarkoitan sitä, että tohellan tahattomasti ja tavattomasti ihan ilman virallista diagnoosia. Minulle sattuu kommelluksia tämän tästä, vaikka kuinka koetan keskittyä olennaiseen ja parhaillaan käsillä olevaan. Avaudun tässä nyt tuoreimmasta sattumuksesta.

 

Töissähän täytyy olla maski kasvoilla. Siihen on nyt totuteltu pian vuosi. Teetä hörpätäkseen maski on kuitenkin syytä poistaa naamalta. Maskia ei saisi laittaa esimerkiksi pöydälle, joten olen havainnut kätevimmäksi roikottaa maskia teenjuonnin aikana vasemmasta korvasta, toisesta kumilenkistä. Jos muki on oikeassa kädessä, homma toimii. Päivänä muuanna muki oli vasemmassa kädessä ja maski roikkui tavan mukaan vasemmasta korvasta. Teepussin pahviläpyskä, se jossa lukee Earl Grey, oli huomaamattani tarttunut maskin kuminauhaan. Kun laskin mukin alas, läiskähti kuminauhasta roikkuva teepussi keskelle vatsaa. Aikamoisen kuuma ja kovin märkä sävähdys vatsalla havahdutti ihmettelemään tapahtunutta.

 

Päällä olevaa puseroa on huomattavan hankala pestä. Koetin kyllä. Iso tumma läiskä keskellä mahaa kiinnittää takuulla jokaisen koulukkaan huomion, sen tiedän. Ymmäsin, että tahrasta olisi päästävä eroon, jollen halua käyttää jokaisesta oppitunnista aikaa sattumuksen selittämiseen. Tänä aikana, kun jokaisesta oppitunnista leikataan aikaa käsien pesuun, ei minulla todellakaan ole kiinnostusta lyhentää oppimisen aikaa moisilla jaarituksilla.

 

Opettajilla ei ole opettajainhuoneessa varavaatelaatikkoa. Tarpeen kyllä olisi!  Sattuuhan siellä varmaan joskus ruokailussa, kuvistunnilla tai jossain muussa vauhdikkaammassa toiminnassa vahinkoja muillekin – luulisin.

 

No, hätä keinot keksii! Eihän siinä muu auttanut kuin piipahtaa vessassa kääntämässä pusero takaperin. Luojan kiitos, osuikin olemaan t-paita eikä paitapusero! Märkä tahra jäi näin näppärästi selän puolelle ja peittyi villatakin alle. Pienempi harmi se nyt oli kiskoa kaulaa kiristävää puseron kaulusta alaspäin. Yksikään oppilas ei kysellyt, mahtaako opella olla pusero takaperin.

 

Jep jep – vahinko ei tullut kello kaulassa tälläkään kertaa, mutta hätä keinot keksii ja usein kun sattuu, niin siihen tottuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti