tiistai 28. syyskuuta 2021

Omatoimiterapiaa

 


Tavallisen, edes pitkäksi kertyneen, työpäivän rasituksiin ei tarvita terapiaa.  Kiusaus ostaa suklaapatukka kotimatkan kauppareissulla voi toki olla verensokerin laskiessa melkoinen. No, pikkuruisella Susu-patukalla voinee palkita itseään tuolloin tällöin - kunhan ei vallan tavaksi tule.

Kokonainen työviikko kääntyy mukavasti viikonlopun moodiin, jos viikon uurastuksen voi päättää kivan kaverin kanssa teehetkeen ja kanelipullaan kahvilassa kotimatkalla.  Sinne huuhtoutuvat työasiat, ja viikonlopun askareet valtaavat ajatustilaa.

Jos sitten työmaalla on huolta tai harmia – jopa suoranaista hatutusta – tarvitaan terapian tapaisia kotikonsteja.

Syttyruusujen tekemisen olen havainnut erittäin hyväksi ja toimivaksi keljutuksen poistajaksi.  Munakennon repiminen toimii kuin ainakin nyrkkeilysäkin muksiminen.  Räväkkä ja rivakka repiminen on uskomattoman tehokasta apua patoutumien purkamiseen.  Kun revitystä munakennosta sitten omissa käsissä muokkautuu kaunis ja tarpeellinen syttyruusu, valmistuu päässäkin ajatus; ”ehkä tästäkin harmista koituu vielä jotain hyvää”.

Mutta sellaista työharmia ei olekaan, johon ei sukkapuikkoterapia auttaisi.  Sukkapuikkoja ei käytetä woodoo-neulojen tapaan tökkimiseen, vaan niillä neulotaan sukkaa – raitaista tai kuviovartista, lyhyttä ja pitkää, ohutta ja paksua.  Lankaan nivotaan paljon kauniita ajatuksia sukan saajasta ja saajalle.  Tutkimuksissa on kyetty todentamaan neulomisen myönteiset vaikutukset verenpaineeseen, mielentilaan jne.

Äärimmäistilanteessa, joita onneksi ei onneksi vastaan tule edes joka vuosi, tarvitaan jo ostosterapiaa. Ostosterapia on luonnollisesti näistä terapiamuodoista kallein.  Silloin ei enää riitä Susu-patukka tai teekupponen, vaan tilanne saattaa vaatia vallan Tokmanni-reissua.  Ihan pahimmillaan ei Tokmannin kukka- taikka kynttilälyhtyosastoilla ole minkäänlaista itsehillintää, vaan kaikelle tuntuu olevan tarvetta, tilausta ja ostamisen oikeutus. Yllättävän ketterästi sitä onnistuu uskottelemaan itselleen, että pahaan mieleen tarvitaan kukkia, uusia tyynyjä, kynttilöitä ja herkkuja. Jos ei paha mieli ostamalla poistu, niin ainakin harmituksen kohde voi vaihtua – että meninkin hassaamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti