torstai 8. syyskuuta 2022

Edes hieman arjen yläpuolelle

 



 

Viimeisen kahden ja puolen vuoden aikana on eletty ankeita aikoja. Sosiaaliset suhteet ovat olleet vähissä ja juhlatilanteet aivan nollassa. Enimmäkseen on kärvistelty kotosalla tv:n ikäviä ja vieläkin ikävämpiä uutisia ja ajankohtaisohjelmia katsellen. Stressin purkamiseen tarkoitetusta neulomisestakin on tullut aivan pakkomielteistä ”tikuttamista”.

 

Vähitellen olen havahtunut siihen, että nyt jos koskaan kaikki pienetkin arjen yläpuolelle nostavat tilanteet ja hetket ovat tarpeellisia, jolleivät suorastaan välttämättömiä. Kaikki, millä voi hetken ajan ajatella muuta kuin tautia ja sotaa, on hyväksi.

 

Puhelu harvoin tavatulle ystävälle tai sukulaiselle tuo jo monta uutta ajatusta mietittäväksi. Kyläily ystäväperheen luona tarjoaa jo kokonaisen vapaaillan ajankohtaisohjelmien tuijotuksesta ja nostaa hetkeksi arjen yläpuolelle.

 

Puolisko, joka ei ole ollenkaan juhlaihmisiä, yllätti ja halusi viettää maaliskuisia pyöreitä synttäreitään kesällä ja Kesälahdella. Kesälahti on puoliskon syntymäkotikunta ja meidän nykyinen mökkipitäjä. Jo pelkkä juhlan suunnittelu ja valmistelu tarjosi paljon mukavia kontakteja ja mukavaa ajateltavaa. Itse juhla reilun kolmenkymmenen sukulaisen ja ystävän kesken toi niin paljon kivoja kontakteja ja mukavia keskustelunpätkiä, ettei niiden kelailuun juhannus riittänyt. Iloitsimme jokaisesta osallistuneesta erikseen ja yhdessä. Iloitsimme mahdollisuudesta kokoontua yhteen, syödä yhdessä ja viettää kesäistä iltaa yhdessä.

 

Elokuussa saimme osallistua suloiseen avioliiton siunaamisen juhlaan. Tavallista arkilauantaita huomattavasti korkeammalle kohosi tuo päivä papin kauniin puheen johdosta. Päivä erottui arkilauantaista myös juhlapukeutumisen ja kakkutarjoilun vuoksi. Taas saimme mukavia muistoja ja kivaa puheenaihetta.

 

Kesälomareissulla, joka meillä tavan mukaan oli tietysti puoliskon työreissu, iloitsin muutamasta hotelliyöpymisestä, ravintolaruoasta ja kauniisti katetuista runsaista aamiaisista. Onhan se erilainen keskiviikko, jos saa nousta uuteen päivään pehmeän hotellipeiton alta ja herkutella aamupalalla pitkän kaavan mukaan, voiden valita muutakin kuin kaurapuuroa tai paistettua kananmunaa.

 

Ei sen ison rahan ihmeitä tarvitse olla, kunhan vähän arjen yläpuolelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti