sunnuntai 28. elokuuta 2022

Boomer-mummon vinkkejä Sannalle



 

Meidät yli viisikymppisethän on nimetty Boomereiksi. Se ei haittaa mitään, ettemme ymmärrä, mitä se tarkoittaa – tuskin mitään kovin kohottavaa kumminkaan. Meillä Boomereilla on meidän Bile-Sannalle kumminkin jokunen ohje annettavaksi.

 

”Virka-asunto” tarkoittaa meidän vanhusten kielellä sellaista paikkaa, jossa hoidellaan työhön liittyviä asioita. Ehkäpä bilemenot sopisivat paremmin omaan ja omalla rahalla hankittuun asuntoon – ainakin mikäli ei biletetä Britti-Boriksen tai Amerikan Donaldin kanssa. Heidät ehkä kumminkin voitaisiin laskea valtiollisiin vieraisiin toisin kuin Almat, Annat ja Ilet. Muistimme mukaan ostit vastikään omankin suht hintavan asunnon Helsingistä. Siellä varmaan voisi järjestää näitä festarijatkoja. Nimittäin sillä omalla vapaa-ajalla, silloin kun sijaisjärjestelyt ovat kunnossa.

 

Toinen ohje: Kesärannan viitoitusta olisi pikaisesti kohennettava, etteivät vieraat eksy. Kesäbileissä oli käyttötiloiksi luvattu vain yleisö-wc:t ja vieraat eksyivät sinisen seinän saliin ja löysivätpä vielä Finland-kyltinkin käyttöönsä. Huolta ei ole nyt enää kuvien jakajasta vaan myös ovien lukitsijasta ja illan emännöitsijästä. Hertsileijaa, Sanna, unohtuiko tämän huoneen lukitseminen ”omatoimisesti” ja ”etukäteisesti”!?

 

Kolmanneksi me vanhukset muistutamme ohjeesta ”kaveria ei jätetä”. Se tarkoittaa sitäkin, ettei kaveria kavalleta. Ja jos kaveri kavaltaa, häntä ei enää lueta kavereihin. Eli nykypäivän kielellä: ”Kaveri ei jaa epämiellyttäviä/ ala-arvoisia/ kyseenalaisia/ halventavia kuvia sosiaaliseen mediaan.” Oikeat kaverit paikkaavat mokia ja huolehtivat kaverin kotiin silloinkin, kun omat jalat eivät kanna.

 

Neljänneksi, Sanna, muistutamme sinua suuresta asiasta – nimittäin nöyryydestä. Silloin kun tulee mokattua, kannatta nöyrtyä ja myöntää virheensä sekä pyytää anteeksi. Virheen myöntäminen on 1000 kertaa parempi ja uskottavampi kuin epätoivoinen selittely, vaikka tippa linssissä. Reilu toteamus: ”Anteeksi, että mokasin. En syytä, enkä syyllistä muita - edes asian julkistaneita. Myönnän epäonnistuneeni. Yritän jatkossa paremmin.” Näin jopa Boomerit ovat taas tukenasi.

 

Eipä tässä muuta kuin kaikkea hyvää nuoreen elämääsi, terveisin Rapakiven mummo.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti