lauantai 20. toukokuuta 2023

Rapakiven mummo ulkona mukavuusalueelta

 



Omalla mukavuusalueella on helppoa ja turvallista - silloin tietää, kuinka toimitaan.  Oman mukavuusalueen ulkopuolella on turvattomampaa, kun rutiinit ja niiden tuoma luottamus omaan selviytymiseen puuttuvat. Rapakiven mummon mukavuusalueella ovat koti ja koulu, niissä ympäristöissä tunnen olevani luonteva.

 

Eräällä viikolla tuli kutsu juhliin, joissa oli pukeutumiskoodi. Koodissa luki ”cocktail” eikä minulle tutumpi ”casual” – mitä siis päälle?  Onneksi kaikki selviää nykyään netistä, joten ryhdyin avaamaan koodia sitä kautta. Mutta omistanko mitään koodiin sopivaa?  Eivät taida pellavaiset tunikani olla cocktail-mekkoja… Ja toisekseen meidän vaatekomerossamme on selvästi jotain kummaa kutistavaa kaasua. Lapsenlapsi numero kakkosen ristiäisiin hankittu ja koodiin hyvinkin sopiva mekko oli oudon ahdas kikkana.  

 

Seuraava viesti koski ”plaseerausta”. Hyvä, että oli jokunen hääohjelma katsottuna, jotta tunnistin sentään sanan. Mutta mitähän tarkoittaa ”osittainen plaseeraus”? Ehkäpä pöydän sisällä voi itse valita tuolipaikkansa.

 

Polvivaivaisena olen taapertanut viime vuodet tasapohjaisilla tukevilla kengillä ilman korkoa. Cocktail-mekkosen kanssa ne jalkineet eivät totta vie kävisi. Tukevimmat sieviläiset ruokaöljyllä kiiltäviksi ja niillä liikenteeseen. Juhla kuulosti kaikin puolin arvokkaalta, joten googletin vielä ansiomerkin käyttöohjeet ja tutkin korurasiani. Päädyin Kalevala-koruihin.

 

Vuorokautta ennen juhlaa oli vatsa kipeä. Oikein tunsin levymäisen pallealihaksen, sillä jännitin koko pallealla. Onko pukeutumiskoodi ymmärretty oikein? Osaanko edes syödä oikein? Hotkin kuitenkin peruskoulun tuomalla ”vartissa varmasti valmista” -tahdilla. Keksinkö keskusteltavaa pöytäkavereiden kanssa? Törttöilenkö jotenkin?  Tämmöinen turkasenmoinen jännittäjä keksii kyllä loputtomasti jännitettävää! Yhtään ei auttanut, vaikka puolisko sanoi, että osaathan sinä nyt haarukkaa ja veistä käyttää. Osaanko sittenkään!? Kaipa sitä ulommilla kuitenkin aloitetaan?

 

Perille päästyä löytyi pöydältä ruokalista ja illan ohjelma. Heti helpotti jännitys! Kas minullahan on nyt lukujärjestys, jonka mukaan kaikki sujuu – ja minä olen taas ihan tutuilla turvallisilla vesillä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti