perjantai 23. helmikuuta 2024

Kevään merkkejä

 



 ”Kevät keikkuen tulevi”, sanoi mummo. Räntäsateisen harmaana päivänä ei jaksa huomata kevään merkkejä, mutta kyllähän niitä jo on! Aamulla ei enää tarvitse lähteä töihin aivan säkkipimeässä ja illallakin on runsaasti valoisaa ulkoiluaikaa. Tulin hiihtolomalla Kotkasta vasemman korvan kuulokojetta hakemasta ja pihaan parkkeeratessani kuulin talitintin laulun. ”Kevät!” ajattelin oitis ja iloitsin kuulohavainnostani.

Pian hoksasin muitakin merkkejä. Puuliiterin rakorakenteisen takaseinän läpi paistaa jo ilta-aurinko. Polttopuut ovat siis huvenneet pakkastalvena  ja sähköä säästellessä hyvää vauhtia. Toisaalta auringonkierto on jo siinä asemassa, että aurinko laskee paljon lännemmäs kuin keskitalvella. Lähimetsän tikka on aloittanut puolison etsinnän ja päräyttelee himokkaasti valaisinpylvään päätä suojaavaa peltiläpyskää – varma kevään merkki meidän mäellä tämäkin!

Tv:ssä ovat käynnistyneet perinteiset kevätohjelmat. Ruotsalainen sympaattinen, mullantuoksuinen ja yrttisenmakuinen Puutarhakausi on edennyt jo yhdeksänteen tuotantokauteensa. Taas laitetaan kivoja pihajuttuja pääasiassa kierrätysmateriaalein. Herkuttelen sarjaa itsekseni tabletilta, samalla vielä talvista lapasta neuloen. Yhteinen sarjamme, Huvila ja huussi, on meillä muka laitettu katselukieltoon, mutta pitkin talvea on kuitenkin katseltu kaihoten vanhojen kausien jaksoja. Tuskin meitä mikään pitelee poissa uudenkaan kauden ääreltä. Sittenkään, vaikka budjetit ja urakat ovat jo muutamalla kaudella olleet ihan poskettomia. Voihan sieltä silti joku pienen ihmisen kokoinenkin idea osua silmiin.

Ihan varmin kevään merkki on kuitenkin se, että puolisko on jo kontaktoinut mökkipaikkakunnan rautakaupan ja meidän viimekesäisen rakentajan kanssa. Ensimmäinen lasti rakennustarvikkeita on varattu ja niille kuljetus järjestetty. Viime kesänä alulle saatu hirsirakenteinen vierasmaja/ etätyötila on saanut painua talven ajan katon ja kunnon lumikuorman alla. Kevään tullen pääsevät miehet laittamaan ikkunoita paikoilleen ja pikkuhiljaa jo sisustushommiin. Okei, myönnän, että olen minäkin jo pieniä sisustushankintoja tehnyt. Viimeisimpänä kristallilasit. Onhan vierasmajassa oltava mahdollisuus kippistää tyylikkäästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti