sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Mitään lisäämättä

Olen aina pitänyt periaatteenani, että jutuissani en narraa saati valehtele. Pikkuisen olen joskus saattanut jotain juttua iloisemmin sävyin värittää, mutta totuudessa olen pitäytynyt aina tiukasti. Niinpä nytkin kerron tuoreen sattumuksen sanasta sanaan siteeraten. Erästä kaveria lainaten kerron tämän nyt suorastaan ”raakuuteen asti rehellisesti”.

Puoliskolle tuli syksyllä ladollinen vanhoja hevosvetoisia työkaluja.  Lantakärryjen ja rekien lisäksi oli muun muassa kylvökone ja härveli, jota sopii käyttää nauriin nostokoneena tai perunanistutuskoneena.  Kivikummun louhikkoiselle Rapakiven tontille ei saa perunamaata aikaiseksi ilman lohkareitten räjäyttelyä, joten  meille tuo laite on ylimääräinen.  Puolisko laati Tori.fi -sivulle ja Nettimarkkina.com -sivuille vitsikkään ilmoituksen ja tarjosi härveliä myyntiin tähän tapaan: ”Myydään hyvin harvinainen ja oikein hyvin säilynyt hevosvetoinen perunanistutuskone. Täysin toimiva, laita vain hevonen tai eukko vetämään, niin homma käy. Tai sitten vain pihan koristeeksi tai sisustuselementiksi yms... Pituus 160cm, leveys 70 cm, korkeus 50 cm.”

Johan sieltä tuota pikaa joku savolainen vääräleuka ilmoitusta kommentoikin. Todennäköisesti hän oli ostoaikeissa ja halusi vielä ennen varsinaista ostopäätöstä tarkistaa, että toiminnot on varmasti testattu, eikä myyjä lupaile olemattomia. Nettimarkkina.com lähestyi puoliskoa viestillä. ”Pekka Puoru haluaisi lisätietoa kohteesta perunanistutuskone.” Mukaan oli oheistettu Pekan kysymys: ”Oletko kokeillut vedättää eukolla savimaassa? Pitääkö saapas vai alkaako lipsua?” Varmaan tietysti aivan olennainen asia selvitettäväksi. Kurjaahan se olisi, jos tulisi hankkineeksi laitteen ajatellen sitä emäntävetoiseksi ja lopulta joutuisi ostamaan vielä hevosen, kun eukolla saapas vain lipsuisi.

Puolisko kaivoi esille parhaimman kauppamiesasenteensa ja kävi rustaamaan vastausta Pekka Pourulle. Vastauksen lähettämisen jälkeen hän muisti oheistaa viestiketjun vielä minullekin. Näin puolisko vastasi:
Hei
En vielä...
Mutta uskoisin että onnistuu, kun viime viikolla yksi tyyppi ilmoitti ostavansa
meidän hevosella vedettävän tukkireen, niin laitoin tekstarin Venäjältä, että
voisitkos hyvä vaimo vetäistä sen reen sieltä takapihalta etupihalle!
Teki työtä käskettyä. Veti 100 m puolen metrin hangessa reen rappusien eteen.
Pitää vain nostaa peukkua akateemisesti koulutetulle 50v. erityisopettajalle.
Terv. Hunsvotti ukko”

Olihan siinä puoliskon kauppamiestekstissä jokunen sana liioittelua, mutta minä kuittaan ne kaikki kiitoksella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti