sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Kaikki kaupan


Puolisko on rakentanut aina.  Onhan näitä omakotitaloja itsellekin rakenneltu jo kolme.  Joskus on ostettu hyvä ja halpa erä laattoja tai jotain muuta ajatuksella, että "tuotapa saattaisi tarvita", eikä sitten lopulta ole tarvittukaan.  Tekevä mies tarvitsee myös paljon työkaluja. Nyt kun tämä Rapakiven tontti on täyteen rakennettu, on jämäeriä ja ylimääräisiä työkoneita riittänyt Tori.fi:ssä myytäväksi asti.  

Tori.fi:n kautta kauppa tuntuu käyvän - ajallaan.  Tulipahan viime viikollakin todistettua todeksi anopin lempilause "aika tavaran kaupihtoo", kun 1990-luvulla aitatyömaalta yli jääneet kolme piikkilankakelaa löysivät vihdoin tarvitsijansa.

Viime kesänä puolisko teki venekauppaa.  Hän osti veneen, kunnosti ja myi pois.  Saamillaan rahoilla hän osti taas mieleisemmän ja itselleen sopivamman. Putsasi, kunnosti ja myi pois.  Minulta meni jo luku sekaisin, monestiko tämä tapahtui.  Joka tapauksessa jokaisen veneen koeajokyytiin en ehtinyt päästä.  Kaipa hän ajatteli, että "kauppa se on joka kannattaa".  Kyllä meille syksylläkin vielä kalastusvene pihaan jäi.

Syksyllä tulin kerran illan vilakalla kotiin ja huomasin heti, että jotain puuttuu pihasta.  Hetken siinä aprikoin kuin Kim-leikissä ainakin, että mikä kumman muutos taikka puutos pihassa olikaan tapahtunut. Kas, keväällä hankittu rautaporttihan se oli päivän aikana hävinnyt.  Syyllistä ei tarvinnut kaukaa hakea.  Puolisko oli sen myynyt, kun ostaja ilmaantui.  Minulle oli varattu selitys: "Ensi viikollahan tuon saa uuden tilalle!"  

Nyt olen saanut facebookiini viestin joltain mieshenkilöltä.  Miehen nimi on kirjoitettu arabiankielisillä kirjaimilla.  Itse teksti näyttää alkavan englanniksi.  En tohdi viestiä avata enkä ainakaan puoliskolle siitä kertoa.  Ties vaikka siellä joku sheikki ilmoittaisi halukkuutensa ostaa Pohjolasta itselleen emännän.  Kenties kelpaisi tämmöinen lyhyt, tuhti ja jo vähän vanhemmanpuoleinen.  Rehevistä vaaleista pohjoisista naisistahan he kuulemma saattavat olla kiinnostuneita.  

Meidän miehestä ei tiedä.   Se saattaisi myydä vaikka eukkonsa, kunhan vain pääsisi hinnasta sopuun. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti