lauantai 25. marraskuuta 2017

Lepakoita ja lääkesukkia



Piltti (3v 9kk) on mahdottoman hauska tapaus. Hänen kanssaan puuhatessa ja saa joka kerta kerrottavaksi hauskan jutun.

Piltti ja Pirpana olivat meillä yökylässä. Olin varannut puuhaksemme piparileivontaa, sillä tiedän Piltin innokkaaksi leipuriksi. Keittiön saarekkeen äärelle sovimme puuhaamaan kaikki kolme. Minä kaulin taikinaa, Piltti paineli piparikuvioita muoteilla ja Pirpana (1v 2kk) keskittyi syöttötuolissa istuen maistelemaan kuvioiden väliin jäänyttä taikinaa.

Puuhailu oli aikamoisen hektistä, sillä kaulimisen ohessa piti tämän tuosta varmistaa, ettei Pirpana putoa syöttiksestä ja että Piltin muotti osuu koko alaltaan taikinalevylle, eikä muumipipari jää vahingossa vaikkapa ilman päätä. Pian Piltti hoksasi, että muotteja on muitakin ja niitä voi vaihtaa. Muumien lisäksi syntyi Suomi-pipareita, muutama possu ja paljon ”lepakoita”. Ihmettelin vähän, kun en muistanut minulla sellaista muottia olevankaan. ”Mummo hei, taas tuli lepakko!” hihkaisi Piltti ja ojensi minulle enkeli-piparin pellille laitettavaksi.

Päätin, että mummon on syytä jatkossa panostaa uskontokasvatukseen.

Viime viikolla piipahdin tyttären perheessä iltapäiväteellä. Piltti kysyi: ”Mummo, millä yskä loppuu?” En heti keksinyt vastausta, mutta tuokion perästä tulikin oman mummoni ohje mieleen ja kerroin Piltille, että yskä lähtee laittamalla jalkaan villasukat. Siinä samassa Keskimmäiseni kaivoi Piltille neulomani vihreät villasukat esille. Aivan heti ne eivät jalkaan menneet. Piltin piti tehdä se tyypillinen karkumatka olohuoneen peränurkkaan piiloon. Kohta ryhdyin tekemään lähtöä kotiin ja Piltti taisi luulla lähtöni johtuvan siitä, ettei hän laittanut sukkia jalkaansa. Yks kaks hän huusi: ”Haluan, haluan!” ja ojenteli sohvalla jalkojaan villasukkien pukemista varten. Kun lähdin kotiin, jäi Piltti sohvalle katselemaan tv:tä villasukat jalassa.

Seuraavana yönä Piltti oli herännyt ja huutanut äidilleen: ”Haluan lääkesukat jalkaan!” Mitkä tahansa sukat eivät olleet kelvanneet, vaan ne nimenomaiset mummon neulomat vihreät villasukat, jotka olivat saaneet uuden nimen ja arvonnousun; ”lääkesukat”.

Tämän joulun paketteihin käärin taas parin jos toisenkin noita hyvää tekeviä ja yskän parantavia lääkesukkia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti