maanantai 28. kesäkuuta 2021

Mistä tietää olevansa mummo

 

Olen tunnistanut itsessäni jo monta merkkiä, jotka liittyvät minusta selvästi mummouteen ja joista aiemmin olin ajatellut tyyliin ”pois se minusta!”

 

Ensimmäinen ja todella suuri ja huolestuttava mummouden merkki on sekainen jääkaappi. Jääkaappi sekaantuu ensinnäkin siitä, etteivät tavarat kierrä enää siihen tahtiin kuin ”nuorisokotiaikoina”. Silloin, kun kaikki omat ja vaihteleva määrä seuralaisia pyörähteli huushollissa ja jääkaapin liepeillä, tavaran kierto oli ripeää, eikä kaapin perille päässyt unohtumaan edes yhtä paprikaa saati avattua ja puolilleen unohtunutta litran jugurttia tai kokonaista kahden kilon porkkanapussia. Ehkä mukana on myös annos mummomaista säästeliäisyyttä. Sitä, jossa ruokaa ei vaan kerta kaikkiaan heitetä roskiin, vaan mieluummin sitä odotutetaan jääkaapissa ajatellen: ”vielä minä tuonkin johonkin pataruokaan taikka leivonnaiseen upotan.” Sekalaisuutta aiheuttaa sekin, että kahta huushollia hallinnoidessa ei aina ole aivan kirkkaana se, kummasta jääkaapista ketsuppi olikaan loppu – kotoa, vaiko Datšalta? Sitten ollaankin äkkiä ja helposti tilanteessa, että mökillä pienehköä jääkaappia täyttää kolme ketsuppipulloa ja kotona ei löydy mitään punaista pastakastikkeen väriksi.

 

Toinen jossain määrin huolestuttava oire on tavaroiden hukkaaminen. Onneksi toistaiseksi on hukkunut vain pieniä ja edullisia asioita - tyyliin kermaviilikastikkeeseen tarvittava dippijauhepussi ja muutama krassinsiemenpussi. Ylimääräisen kauppareissun aiheutti kumpikin välttämättömyydessään kuitenkin. Tänään hävisi jo kooltaan selkeästi suurempi esine. Olin mielestäni aivan varmasti ostanut hellejuomaksi tuoremehua. Varmuudeksi vieläpä kahdesta kaupasta samalla kauppareissulla. Toista purkkia ei vain löytynyt, kun olisin sitä kannuun kaatanut. Hyvän tovin tuijottelin, kunnes oranssi purkki vihdoin osui silmääni. Siinähän se nökötti jääkaapin hyllyllä aivan silmän tasalla. Ehkäpä minun pitää leikkiä itseni kanssa avaimenkätkemisleikkiä ja etsiä muitakin kadonneita ”perhosen korkeudelta”.

 

Luojan kiitos, minulla ei onneksi ole taipumusta luulotteluun saati varsinaista hypokondriaa! Jokuhan saattaisi jo epäillä näköpuutoksia ja olla kovin huolissaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti