sunnuntai 19. joulukuuta 2021

Joulu saapuu jokaiselle

 



 

”Kiirettä, huisketta, salaisuuskuisketta - sitäkö joulu on?” kysellään laulussa. Monenlaista puuhaa ja huiskettahan sitä joulunalusaikaan kuuluu ja salaisuuksiakin koetetetaan paketteihin ja pussukoihin piilotella.

 

Meillä ollaan koko sakki jouluihmisiä. Jokainen vähän omalla laillamme toki. Puolisko ja esikoinen pitävät lahjapuuhista, minä sen lisäksi myös kodin koristelusta valoilla ja jouluisilla asetelmilla. Joulunalusaikaan kuuluvat myös monet jouluiset tapahtumat myyjäisistä joulupolkuihin ja konsertteihin.

 

”Piparin tuoksua, tonttujen juoksua – sitäkö joulu on?” Lapsenlasten vuoksi saamme hömpöttää joulua ihan täysillä ja kuukausikaupalla. Kotitonttu Tahvo vinkkaa meille harva se viikonloppu jouluisia puuhia askarteluista kuusen hakuun. Me toteutamme yhteisiä tekemisiä Tahvon toiveiden mukaan. Joulusiivouksen viikonloppuna Tahvo usutti meidät kesken siivouksen kuusen hakuun ja ehdotti ulkoruokintaa siivouksen lomaan. Eipä siinä muu auttanut, puolisko laittoi tulet grilliin ja grillasi makkarat ulkosalla.

 

Tahvosta on tullut meille jo niin tuttu, että hän uskaltaa näyttäytyäkin meille jostain turvalliseksi kokemastaan paikasta. Jokunen vuosi sitten hän lymyili puuliiterissä ja saimme kurkkia punanuttua rakoliiterin hirsien välistä. Parina viime vuonna Tahvo on kiivennyt ulkosalla valaistuja riukutikkaita myöten Rapakiven torpan katonrajaan ja kuunnellut sieltä talonväen touhuja.

 

Näiden hömpötysten lomassa valmistuvat vähitellen myös joulun ruoat ja torpan parempi joulusiivous.

 

”Lapsenko juhlaa paljon kun tuhlaa – sitäkö joulu on?” Meille ei joulu tule ostamalla. Toki lahjoja annetaan, mutta ei niihin isoja rahoja upoteta. Haluaisin myös, että lahja olisi sen verran tarpeellinen, että se tulee käyttöön, eikä jää nurkkaan pölyttymään. Monesti olen hankkinut lahjatavaraa pitkin vuotta, silloin kun on sopivasti kohdalle osunut. Eihän esimerkiksi kynttilälyhdyssä ehdi ”parasta ennen”-päiväys mennä, vaikka sen ostaisi seuraavaa joulua silmällä pitäen jo tammikuun alesta.

 

Toivotan kaikille lukijoilleni omannäköistä joulun juhlaa! ”Joulu saapuu jokaiselle, lapselle ja aikuiselle. Sydämiimme joulun lahja seimen luona annetaan.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti