perjantai 31. joulukuuta 2021

Kurkistuksia tulevaan

 



 

Uuden vuoden kynnyksellä moni tekee taikoja tai koettaa arvuutella tulevaa vaikka tinaa valamalla. Minä koen saaneeni tällä viikolla kolme kurkistusta tulevaisuuteen.

 

Eilen olin kaupassa. Fibro kolotti lonkissa, enkä olisi millään jaksanut seistä kassajonossa. Nojailin kärryyni ja katselin ympärilleni. Huomasin pariskunnan, jossa setä työnsi vaimoaan pyörätuolissa ja täti edellään ostoskärryä. Kuvittelin oitis taustat ja osasin nähdä meidät puoliskon kanssa siinä tilalla. Jospa silläkin tädillä olivat lonkat kipeät, mutta hän koki kuitenkin olevansa perheen ruokavastaava ja halusi itse tehdä ostopäätökset, eikä niin ollen voinut vain laittaa setää kauppalapun kanssa yksin ostoksille? Jospa sekin setä on niin kiltti, että halusi pyörätuoliin tukeutuen auttaa vaimoaan kauppareissulla? Kekseliäs ratkaisu tuo karavaani. Pistän muistiin, että noinkin voi toimia.

 

Eräänä aamuna puolisko tuli aamukahville ja alkoi kertoa, miten hän oli yöllä unissaan rakentanut yksiakselista kolmipyöräistä kulkuneuvoa seuraavaan Star Wars -elokuvaan. Niin oli tarkka visio, että vielä hereilläkin olisi voinut piirustukset härveliin tekaista. Seuraavana päivänä tuli puheeksi, miten luistelu olisi mukavaa, mutta ylipainon vuoksi kaksiteräiset luistimet taaperoiden malliin olisivat niin paljon toimivammat. Miksei niitä kaksiteräisiä ole aikuisille? Ja kas - kohta hän olikin jo tutkinut netistä, että retkiluistimen teriä myydään irrallaan ja äkkiäkös niistä hitsaisi ketterät kaksiteräiset, jotka voisi kiinnittää vaikka karvacrockseihin!? Tätäkö se tulee olemaan – puoliskon eläkkeelläolo?! Innovaatio päivässä ja parhaassa tapauksessa toinen vielä yöllä!?

 

Tv:n ja lehtikolumnien totinen koomikko Markus Kajo esittäytyi Kodin Kuvalehdessä. Hän kertoi erityislaatuisista aivoistaan. Hän kuvaili jutussa monia erityisherkkyyksiään. Sitä, kuinka raskasta on palautua äänten aiheuttamasta kuormituksesta ja sitä, miten koettaa hiljentää satunnaisia ajatuksia heittävät aivonsa yöksi. Paras oli kuitenkin Kajon oma kiteytys: ”Kun on sellainen ’päävärkki’ kuin minulla, on joskus hyvin yksinäistä, mutta usein hauskaa. Tylsää ei ole koskaan.” Se pitää takuuvarmasti paikkansa meilläkin. Nyt ja vasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti