lauantai 19. helmikuuta 2022

Ei väkisin, vaan väsyttämällä


 


Puoliskolle on useampi lääkäri jo monen vuoden aikana puhunut painon pudottamisen tärkeydestä. Ihan turhaan. Toista ei voi laihduttaa ja omaa motivaatiota ei ole löytynyt. Työ on vienyt kaikki paukut ja syöminen on ollut mitä sattuu ja milloin sattuu.

 

Minä olen koettanut motivoida liikkumaan. Olen ehdotellut kävelylenkkejä. Ihan olen nätisti vinkannut, että jos nyt alkuun vaikka vain tien päässä olevalle lehtiroskikselle tallustelisi ja siitä sitten vähitellen matkaa jatkaisi. Ei ole innostanut. Milloin on liian kylmä ja pakkanen käy henkeen, milloin mitäkin selityksiä.

 

Joulun jälkeen hankin kotiin polkulaitteen. Sellaisen, jota pystyy polkemaan ihan tavallisella tuolilla istuen. Kertakokeilu riitti kertomaan, ettei laite ole hänen mitoilleen laadittu. Kävelymatolla hän kuulemma kävelisi. No minähän tietenkin selvitin, missä meidän kaupungin kuntosaleilla sellaisia hienouksia on ja kävin lunastamassa kuntosaliavaimen kuukaudeksi. Yhden käynnin jälkeen on taas löytynyt selityksiä. Milloin on pahimmoikseen kiire tarjouksen tekemisen kanssa, milloin on tullut jo rehkittyä liikuntakiintiö täyteen ulkona mönkijän taikka kaivurin puikoissa.

 

Vaan annas olla! Viikko sitten tapahtui ihme. Oma motivaatio löytyi jostain. Puolisko vaati kirjaamaan ylös ruokalistan, jonka mukaan jatkossa syötäisiin ja jolla tavoitellaan kymmenen kilon kevennystä kesään mennessä. Aamupalalla syödään kaksi kananmunaa ja vaasan ruispala. Lounaalla on porkkanapohjaista keittoa, samoin iltaruoalla. Iltapalalla tarjoillaan leikkelelautanen, jolla voi olla kasviksia, hedelmiä, kananmuna ja juustopala. Viikonloput ovat sitten oma lukunsa. Lauantain lounas on vielä keitto, mutta lauantai-iltana ja sunnuntaina saadaan ”kiinteää ruokaa”. Sunnuntaina jopa päiväkahvipulla.

 

Nyt on viikko takana tätä 11/3 ruokailua. Viikon pääruuista 11 on ollut keittoja, kolme viikonlopun ateriaa kiinteämpiä. Nälkä ei ole ollut. Leipää, perunaa ja pastaa ei ole kaihoiltu. Lohisoppaa, siskonmakkarakeittoa, borssikeittoa, kasvissose-kanakeittoa ja matikkakeittoa on pistelty hyvällä halulla. Meillä mennään nyt tällä, koska tämä lähti puoliskon aloitteesta ja tähän hän sitoutuu ihan ilman selittelyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti