perjantai 4. helmikuuta 2022

Helpotusta arkeen

 


 


En tunnusta olevani vanha, mutta sellaisessa iässä jo kuitenkin, että kodin askareista on halu valita vain ne mieluisat ja mielekkäät. Onneksi on vaihtoehtoja, miten kotitöistä selviää niin, etteivät ne vähemmän mieluisatkaan jää suorittamatta.

 

Lumitöiden osalta tein syksyllä periaatepäätöksen, että ne hommat eivät kuulu minulle. Niinpä sähkötoiminen linkoni – tuttujen kesken Tuiskutin – on saanut huilata varastossa. Puolisko ja esikoinen ovat taistelleet lumimassojen kanssa lumikolan, kolalapion ja mönkijän kanssa. Valtteri-viikonloppunakin minä vain ihailin tuiskun ikkunaan virkkaamia pitsiverhoja.

 

Siivouksesta koetan nykyään selviytyä Auri Kanasen opeilla. Siivoan sellaisia paikkoja, joissa siivouksen huomaa ja joista tulee hyvä mieli. Pesen vessan ja vaihdan puhtaat pyyhkeet. Imuroin ja keräilen tavaroita omille paikoilleen. Viimeistelen tulppaanikimpulla. En saata käsittää, miten lasten pienenä ollessa sain siivottua koko huushollin isosti vähintään joka toinen perjantai!

 

Vaatehuoltoa teen vain viikonloppuisin, mutta silloin pyykkikone pyöriikin ylen aikaa. Linjaukseni mukaan meillä silitetään vain pellavat ja esikoisen flanellipaidat toisinaan inspiraation iskiessä.  Tästähän seuraa luonnollisesti se, että käyttöön on pitänyt hankkia aika lailla ”rikoota”, vaikka se näin riskillä ihmisellä  rumaa lieneekin. Silittämisen vähenemisen myötä myös käsivarsien palovammat ovat vähentyneet. Minä olin nimittäin luonnolahjakkuus vasempaan käsivarteen silittää sipaisemisessa.

 

Ruoanlaitto on minusta ihan mieleistä puuhaa. Silti uuden vuoden kunniaksi käynnistämäni perjantain valmisruoka -tapa tuntuu kivalta kevennykseltä. Sehän vastaa näinä aikoina melkein ravintolareissua, kun kaartaa kotimatkalla hakemassa eväät jostakin paikallisesta ravintolasta.

 

Jo kauan olen uhonnut, että alan ostaa ruoat verkosta, heti kun se mahdollistuu Loviisassa järkevään hintaan. Nyt se on totta. Isommat kauppareissuni hoituvat noutopisteen kautta. Minulta jää kolme tavaroiden lappamista pois. Joku muu kerää ostokset kärryyn, käyttää ne kassahihnalla ja pakkaa valmiiksi. Minä saan noutaa valmiit ostokseni ja laittaa kotona kaappeihin.

 

Näillä toimilla säästämäni ajan käytän ilomielin vaikka lastenlasten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti