torstai 19. toukokuuta 2022

Yli puolen vuoden tauon jälkeen Datšalle

 



Edellinen mökkireissu tehtiin lokakuun alussa, eurooppalaisen rauhan ajassa armon vuonna 2021. Nyt seitsemän ja puoli kuukautta myöhemmin suuntaamme mökillemme itärajan pintaan uusin ja huomattavasti levottomammin aatoksin.

 

Ajatus kulkee jotenkin sitä rataa, että arvaako siellä Datšalla olla pidempiä jaksoja vai olisiko sittenkin hyvä antaa mökki vuokralle ja linnoittautua puolustamaan tätä ”päälinnaketta” mahdollisilta kyberhyökkääjiltä? Miten mökillä pysytään selvillä tämän ajan uutistulvasta? Meillähän ei ole siellä tv:tä eikä radiota, vaan olemme tähän asti seuranneet uutisia lähinnä iltapäivälehtien tablettiversioista. Mistä sen patteriradion nyt saisi hankittua? Pitääkö tuvan punaisen muovimaton alla ilmeisesti oleva talouskellari sittenkin ottaa esille ja siivota käyttöä varten? Jos nyt ei vadelmahilloa taikka perunoita varten, niin kukaties pommisuojaksi.

 

Vaan ehkä mieli kaipaakin juuri lepoa uutisista!? Eiköhän päälle tee pelkästään hyvää kuulostella Karjalan koivikon huminaa ja käen kukuntaa sekä tuijotella pikkulammen vastarannan mustakurkku-uikun pesätouhuja kiikarin läpi. Ei kai se liene itsensä hämäämistä eikä pään pensaaseen laittamista, jos antaa ajatuksille välillä vapaata sodasta ja taudista?

 

Pitkän mökkeilytauon aikana olemme taas ehtineet tuijotella tv:stä useampaakin teemaan liittyvää sarjaa. On katseltu mökkiremppaohjelmaa ja Suomen kauneinta mökkiä etsivää ohjelmaa. Aina tuolloin tällöin on katseluun osunut sekin hyväntuulinen ohjelma, jossa Nicke Lignell kiertää siirtolapuutarhamökeillä ihailemassa kekseliäitä ratkaisuja ja tekemässä pikkuremppoja. Aivan turhan monesti on ajatus lähtenyt harhateille haaveilemaan korkeasta katosta, pyöreästä päätyikkunasta, upeasta kesäkeittiöstä ja ties mistä pergolasta. Viime viikolla koitti valaistuksen hetki: ymmärsin vihdoin, että muilla on muiden mökkijutut ja meillä meidän. Kenelläkään ei ole samanlaisia prinsessaportaita kuin meillä ja juuri niitä huomasin kaipaavani. Aina, kun ajattelen mökkiä, sijoitan ajatuksissani itseni prinsessakuistille istumaan. Mitä muusta, kun siinä on tarpeeksi!

 

Mökkikamerasta kurkkasin mökille ennen ensimmäistä mökkimatkaa. Tuvassa näytti olevan 15 astetta lämmintä. Lienee siis Pöhiskö aurinkopäivinä puhallellut, ajattelin. Nopsaan siitä uunilla lämmön sellaiseksi nostaa, että tarkenee yöksi jäädä. Laiturilla ei tänä vuonna näyttäisi olevan lokinpesää. Näinkö olisi kotilokki jo oppinut, että siihen ei kotia kannata perustaa? Sittenkin, hyvillä mielin Datšalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti