lauantai 10. joulukuuta 2022

Voiko puhelimeen vastaamalla tienata rahaa

 



Vastikään mainostettiin tähän tapaan: ”Lataatko puhelintasi? Voisit tienata samalla rahaa…” Toki lataan, mutta pikemminkin minä vastaan puhelimeeni. Voisikohan sillä ansaita rahaa?

 

Miten, jos minäkin laittaisin puhelimeeni sellaisen valintasysteemin vakuutusyhtiöiden ja muiden virastojen tapaan?! ”Paina yksi, jos asiasi koskee lasten kasvatusta tai ihmissuhteita. Paina kaksi, mikäli haet tietoa

 kunnallisista palveluista. Paina kolme, jos asiasi koskee palstailua – ostamista, myymistä tai vaihtamista.”

Puhelujen ennakkokysymysten sarjat ovat monesti melkomoisia sokkeloita taikka vuokaavioita. Aikaahan siinä tuhraantuu ja joku siitäkin ajasta rahastaa.

 

Ykkösvalinta voisi lähteä haarautumaan vaikkapa näin: ”Paina yksi, mikäli asiasi koskee lapsenlapsia. Paina kaksi, mikäli asiasi koskee työlapsia. Paina kolme, jos asiasi liittyy täysin tuntemattomiin lapsiin. Paina neljä, mikäli asiasi liittyy aikuisten ihmissuhteisiin ja kaipaat parisuhdeneuvoja.” Nelosvalinnan jälkeen puhelu katkeaisi automaattisesti ja joka kerta, sillä mikään parisuhdeneuvojahan minä en ole ja alue on niin vaarallinen, etten suurin surminkaan uskaltaisi lähteä sorkkimaan.

 

Jos alkuvalikosta valitsisi kakkosen ja haluaisi ohjausta kunnallisten palveluiden viidakossa, reittivalinnat voisivat olla tähän tapaan: ”Mikäli kaipaat käytännön neuvoja koulutuspalveluiden alalta, paina yksi ja pysy linjalla palvelemme sinua mahdollisimman pian. Jos asiasi koskee perusturvaa, paina kaksi ja lähesty sähköpostilla, vastaan sinulle selvitettyäni asian ensin itselleni. Mikäli asiasi sen sijaan koskee jotain muuta kunnallista palvelua, paina kolme ja soita Lovinfoon.”

 

Mikäli alkuvalikosta valikoitui kolmonen eli kaupankäynnin tukipalvelut voisi puheluketju haaroittua vaikkapa näin: ”Jos mietit, mistä hankkia käytettyjä lastenvaatteita tai kodin tuotteita, paina yksi. Jos mietit, miten saisit myytyä esim. käytetyn auton, paina kaksi. Mikäli olet kiinnostunut ostamaan luonnontuotteita, marjoja sieniä ym. paina kolme.” Niin ahkera palstakaupustelija ja Lovarin pikkuilmoitusten lukija olen, että kyllä näihin vinkkejä löytyy.

 

Toisaalta viitsiikö niitä kolmea minulle soittavaa ihmistä kiusata moisella? Jospa sittenkin vastaan asiallisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti