perjantai 3. maaliskuuta 2023

Tolkun ihmisen toilailua

 



 

Olen pitänyt itseäni tolkun ihmisenä. Kuvailisin itseäni mieluusti hötkyilemättömäksi ja arkijärkiseksi, jalat maassa olevaksi naisihmiseksi. Tämänviikkoisen toilailun jälkeen taidan joutua tarkistamaan ajatustani.

 

Minä en ole haksahtanut nigeriailaiskirjeisiin, en facebookissa kaveriksi pyrkiviin amerikkalaisiin sydänkirurgeihin. En ole varustautunut ottamaan vastaan tuntemattoman sukulaisen amerikanperintöä, enkä lähettänyt rahaa vakavasti sairaalle, mutta niin koskettavasti kirjoittavalle tuntemattomalle.

 

Laitoinpa kuitenkin auton myyntiin Tori.fi -palstalle. Oletus oli, että palstaa luetaan Suomessa ja autokauppa hoituu suomen kielellä, rahat kädestä käteen vaihtaen, kauppa kädenpuristuksella vahvistaen. Aikamoinen yllätys oli, että tuoreita sisäkuvia autosta kyseli tuuliturbiini-insinööri Tsekistä. Hän lähestyi sähköpostin kautta ja englanniksi. Jo ensimmäisessä viestissä hän lähetti kopion ajokortistaan. Kuvat auton sisätiloista lähetettiin ja hinnasta neuvoteltiin. Aika pian päästiin yhteisymmärrykseen hinnasta.

 

Kohta jo tulikin kuittikopio maksusta, joka oli sovittua auton hintaa suurempi. Mukana seuranneessa viestissä selitettiin, miten rahtifirmaan ei voinut maksaa ennakkoon ja summassa on mukana rahdin verran ylimääräistä rahaa. Viestissä kerrottiin myös, miten Air bank tulee ottamaan meihin yhteyttä ja neuvoo jatkotoimissa.

 

Seuraavana päivänä tulikin luvattu ja varsin vakuuttava pankin viesti. Viesti tuli uudesta osoitteesta ja se oli kirjoitettu erilaisella fontilla kuin aiemmat. Raha oli muka jo lähtenyt autonostajan tililtä, mutta ei vielä siirtynyt minulle. Ensin minun tulisi kuulemma maksaa rahtifirmalle kuljetusmaksu mukana seuraavalle rahtifirman italialaiselle pankkitilille. Oikein piti kutsua apusilmiä viestiä lukemaan ja ymmärtämään. Kylläpä vain, kaikki olimme sitä mieltä, että kyseessä on huijaus. En suinkaan minä maksa ensin omistani 980€ summaa Italiaan ja odota, että pian se raha minulle palautuu!

 

Saman tien puolisko jo sähkötti sen seuraavan sorttista ja tulikivenkatkuista tekstiä Tsekinmaalle. Eipä ole 2001 syntyneestä tuuliturbiini-insinööristä sen koomin kuultu. Tämä läheltä piti -tilanne oli terveellinen muistutus siitä, miten vaara vaanii kaikkialla.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti