keskiviikko 21. kesäkuuta 2023

Parasta mökkeilyssä on luova hupsuttelu



 

Alkuun siis varoituksen sanat: jos taajaan toistuva mökkiteema ei innosta, hyppää yli, tämä on taas ihan sitä “ihteänsä elikkä mökkeilyä suomalaisessa metsämaisemassa. 


Meillä on linjattu niin, että mökillä on monen jämäerän loppusijoituspaikka. Ei vain kotona tarpeettomiksi jääneiden astioiden ja huonekalujen, vaan myös erilaisten rakennustarvike-erien. Siitä syystä tontille on kertynyt esimerkiksi leca-harkkoja, aitatolppia, polyuretaanilevyjä ja monenmoisia putkia. Kaikille niille on puoliskon visioissa paikka, vaikka ne minun silmissäni näyttävät olevan pelkkää “törkyä”.  Puoliskon monet jämäerät ovat isoja ja näkyviä ja siksi ne rumentavat maisemaa, sillä varastohallia tai edes latoa niiden suojaksi ei ole. Olen kuitenkin toiveikas, että vielä koittaa se päivä, jolloin kaikki jämäerät on nivottu kiinni yhdeksi kauniiksi paketiksi ja maisema siistiytyy.  Tänään jo käynnistyykin polttopuuvaraston ja tiskipaikan rakentaminen kierrätysmateriaalista saunan takaseinustalle. 


Minun jämäeräni ovat hillitympiä ja paremmin piiloteltavia. Kerron kahdesta aarteestani. Tontilta purettiin alkajaisiksi sauna, johon oli jemmattu uudemman saunan tekemisestä jääneet panelinpätkät. Hirmun hyvää ja kaunista panelia - jopa minä ymmärsin sen. Kannoin siis panelit turvaan mökkitalon avovintille, etteivät ne joutuisi kuormalavalle. Siellähän ovat olleet hyvässä tallessa arvoistaan sijoituspaikkaa odottelemassa nyt jo täydet viisi vuotta. Samalla avovintillä on talon mukana - vähän kuin myötäjäisinä - saamani räsymattokasa. Ei minulla niillekään ollut heti käyttöä tiedossa, mutta sen verran olen minäkin mattoja kutonut, että arvon ymmärsin.  Heti ensimmäisenä kesänä mattoja ruuvattiinkin lahoihin rappuihin turvallisinta kulkupaikkaa osoittamaan. Tänä kesänä mattoja tarvittiin taas. Nyt niistä viriteltiin lastenlasten tullessa mökille turvallinen vessapolku - tuvalta sepelipihan poikki puuceelle. Edellisen reissun naarmut  
polvissa olivat vielä tuoreessa muistissa ja niiltä haluttiin nyt välttyä. 


Minusta mökkeilyssä ehdottomasti parasta onkin luova hupsuttelu, kun kaiken ei tarvitse olla niin vakavaa, vaan aikuisetkin uskaltautuvat ajattelemaan luovasti ja leikkisästi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti