lauantai 10. elokuuta 2024

Puurokuppi ja pullonkorkki

 




Puurokuppi ja uusittu pullonkorkki ovat kaksi ääriesimerkkiä designin onnistumisesta.

 

Puurokupilla tarkoitan sitä kaupasta ostettavan puuron tai keiton kuljettimena olevaa kohtuullisen kestävästä muovista muotoiltua kulhoa, jossa on pienet tarttumaulokkeet. Tässä kulhossa voi kaupasta ostaa ainakin riisipuuroa ja kalakeittoa.

Meillä on mökillä todettu, ettei puurokuppi ole millään muotoa kertakäyttöineen vaan moneen kertaan käytettävä, kestävä ja pestävä mönikäyttöastia. Kuppi on kätevästi muotoiltu ja pinottava. Tusinakaan ei vie liikaa tilaa mökin pienessä astiakaapissa. Astia toimii pätevästi hituastiana, kun tarjolla on kuoriperunoita. Yhtä lailla se kelpaa pöytäroskikseksi, jos aamiaistarjoilusta kertyy vaikkapa käytettyjä teepusseja ja jugurttipurkin kansia. Parempaakin uusiokäyttöä kulholla on. Sen voi ottaa poimuriksi marjametsään ja kerätä kippoon suoraan vaikka mustikkamaitomarjat. Yhtä lailla siinä voi säilöä jääkaappiin ylimääräisen, tähteeksi jääneen ruoan. Samoin sopii kippoihin tehdä tasajako yhteisestä karkkipussista. Eikä ollenkaan vähemmän tärkeää; kulho on osoittautunut mitä passeleimmaksi aarteiden (esim. kauniiden kivien) keräilyyn. Onnittelut onnistuneesta työstä tämän artikkelin muotoilijalle!

Sen sijaan joudun valittaen toteamaan, että pullonkorkin uusimisessa on ollut aivan liian kiire ja tuotekehitys on jäänyt pahasti kesken. Toivoakseni tuotetta parannellaan vielä ja tämä nykyinen malli jää pelkäksi prototyypiksi, josta ideaa lähdetään jalostamaan.

Ymmärrän, että oli kiire saada markkinoille korkki, jonka voi lajitella samaan jätejakeeseen itse mehupurkin kanssa. Mutta miten pahasti hatelikkoon tällä takiaisen lailla kiinni roikkuvalla korkilla mentiinkään!? Testaaminen on jäänyt aivan minimiin, mikäli ei ole huomattu kaikkia niitä epäonnistumisen mahdollisuuksia, joihin me kuluttajat nyt päivittäin törmäilemme. 1. Avaat maitopurkin ja korkki on sivussa. Kun kaadat, korkki pyörähtääkin alas ja eteen ja yks kaks maito menee korkkiin ja roiskuu siitä minne sattuu. 2. Yrität juoda pullosta, jossa on uusi korkki. Korkki on joko nenässä tai roiskii juoman vaatteillesi. Olet pahemmassa kuin pulassa, jos olet julkisella paikalla ilman vaihtovaatereppua.

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti