lauantai 23. elokuuta 2014

Kuntosali

Meillepä järjestyi aivan ilmainen kuntosalisessio.

Saimme luvan käydä tekemässä kaksi tuulenkaatoa polttopuiksi. Joku kesäinen myrsky – mitä niitä nyt oli Helenaa ja muita – oli kaatanut ison männyn ja kuusen. Tietenkin hankalassa maastossa mäen rinteessä itäuusmaalaisessa kivisessä metsässä. Luonnollisesti puut olivat kaatuneet ristikolleen ja jääneet oksistaan jumiin toisiinsa. Kun pääsimme paikalle, olin jo valmis peruuttamaan pois ja luopumaan ilmaisista puista. Sen verran toivottomalle se näytti. Vallankin, kun moottorisahamme on sähkötoiminen ja roikka tietysti aina rajallisen mittainen. No mukana toki oli trimmerin kanssa käytetty jatkoroikka, joten kyllähän sitä muutama kymmenen metriä oli.

Puolisko puolestaan asteli haasteen äärelle reippain mielin ja tekemisen meiningillä. ”Jos tuosta raivataan ensin enimpiä oksia, niin sitten jo päästään sahaamaan runkoa. Kylläpä tämä tästä hoituu”.

Kiskottiin saha ja sähköroikka tuulenkaadon äärelle ryteikköön. Sahattiin oksia, heiteltiin niitä kauemmas. Pian saatiinkin jo ensimmäinen pölkky rungosta irti. Pölkky kerrallaan mänty ja kuusi siirtyivät auton kyytiin. Kivikkoisessa maastossa pölkky sylissä käveleminen oli sekin aikamoista taiteilua. Toiselle kuormalle keksittiin helpotus. Auto jätettiin mäennyppylän alle ja pölkkyjä heiteltiin alamäkeen vierimään autoa kohti. Suurin osa vieri sinne minne oli tarkoitus. Yhtään ei tarvinnut palauttaa ajouran takaa ojasta. Kahdesta suuresta puusta kertyi kolme autokuormallista puuta.

Viimeistä kuormaa kotiinpäin luotsatessa intouduimme puoliskon kanssa pohtimaan saaliin arvoa. Tuumasimme, että ensi keväänä klapikoneella pilkkomisen jälkeen näistä kahdesta puusta pöyhtyy hyvinkin neljä heittokuutiota uuniin sopivaa pilkettä. Sekapuuklapien arvo näkyy lehti-ilmoituksissa olevan tätä nykyä osapuilleen 45 euroa/heittomotti. Siitähän neljällä kertoen kertyy jo kelpo summa. Lisäarvoksi laskimme ilman muuta kuntosalihyödyn. Eipä tarvinnut hankkia kuntosalikorttia ja nostella siellä hienhajussa puntteja ja heilutella koneavusteisesti lihaksia sieltä sun täältä. Kuntosalitreenin verran jumppaa tehtiin takuuvarmasti. Löydettiinpä aivan uusiakin lihasryhmiä, joihin treeni kohdistui. Niistä tietäisin kertoa parin päivän päästä tarkemmin.

Ja mikä vielä parasta tämä kuntosalitreeni tehtiin raittiissa ulkoilmassa elokuisessa auringonpaisteessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti