lauantai 28. tammikuuta 2017

Niksi-Pirkan uusi tuleminen

Jokainen meistä muistaa niksi-Pirkan. Pirkka-lehdessä julkaistun palstan, jossa lehden lukijat jakoivat arjen vinkkejä. Se oli suuressa suosiossa jo viime vuosisadalla ja saattaahan olla, että sitä julkaistaan edelleenkin. Lystikästä nikseissä oli, että sukkahousut esiintyivät vinkeissä  käsittämättömän taajaan. Nyt niksit ovat saaneet uuden julkaisufoorumin. Luultavasti niksologian saloihin pääsee uudella tempulla vihkiytymään vielä paljon aikaisempaa suurempi joukko.  

Niksejä on nyt painettu wc-paperiin. Samassa rullassa toistuvat niksit kuuden ruudun sykleissä. Samassa paketissa on ainakin kahta erilaista rullamallia, joten jokaisesta wc-paperipaketista saat vähintään tusinan verran ilmaisia arjen vinkkejä eli niksejä. Nyt annetaan vinkkejä materiaalien kierrätykseen, johtosotkujen hallintaan ja kännykameran käyttöön - sukkahousuja unohtamatta.

Minä kun en ole tottunut vinkkejä pihtaamaan, niin jaanpa tässä teillekin muutaman uuden uutukaisen niksin.

Laatikkoviinin foliopussiin pitäisi kuulemma puhaltaa ilmaa ja ripustaa komeus sitten puun oksalle linnunpelättimeksi. Muuten ihan kiva vinkki, mutta onko vaarana sairastua alkoholismiin, jos riehaantuu kovinkin innokkaasti hankkimaan variksenpelätinmateriaalia mansikkamaansa lintuhäiriön torjumiseksi? Sipsipussi neuvotaan pesemään ja kääntämään nurin, jolloin saadaan "kädenkäänteessä" hopeanhohtoinen lahjapussi. Tätä voisi vaikka koettaakin! Suljettaville purkkapusseille on näköjään  montakin uusiokäyttöä. Niitä voi kuulemma käyttää eväsleipien pakettina tai pakastaa niissä vettä, jolloin ne tarpeen tullen toimivat pienenä, kipua hautovana kylmäpakkauksena.

Wc-paperirullan hylsyistä neuvotaan tekemään taimipotteja kevätkasvatukseen. Ohjataanpa niitä käyttämään pitkähiuksisen papiljotteinakin. Perunalastupurkissa puolestaan voisi kuulemma säilöä jouluvaloja taikka yhtälailla siinä voisi säilyttää jääkaapissa avattua ja meneillään olevaa koiranmakkaraa.

Johtosotkut tuntuvat olevan tämän ajan kodeissa varsinainen haaste. Kaaoksen kesyttämisen tarve oli kirvoittanut monta vinkkiä. Johtoja neuvotaan laittamaan talteen wc-paperirullan hylsyn sisään rullattuina. Päälle kannattaa ilman muuta kirjoittaa, minkä laitteen johdosta on kyse.  Joskus johtoviidakkoa on vaikea hallita, kun ei hahmota, mikä johto kuuluu mihinkin. Avuksi kehotetaan ottamaan valokuva laitteesta ennen johtojen irrotusta. Johtojen liittäminen on seuraavalla kerralla kuvan avulla varmasti helpompaa. Tätä koetan varmasti tv:n piuhojen kanssa!

Niin tultiinkin kännykameravinkkeihin. Meille toivottomille hätäilijöille vihjataan, että liedestä taikka kahvinkeittimestä - miksei myös silitysraudasta - kannattaa ottaa lähtiessä kuva, niin ettei tarvitse palata matkalta tarkistamaan jäikö virta päälle. Samaan vinkkikategoriaan taitaa sopia seuraavakin. "Häät, ristiäiset tai valmistujaiset tulossa? Ota kuva etukäteen ja anna kiitoskortit jo juhlissa mukaan." Okei, saattoihan se olla vaikka Posti-vinkki - kun ei enää tiedä, milloin Posti ehtii toimittamaan kiitoskorttisi perille, anna se nyrkkipostina.

Ja lopuksi se sukkahousuvinkki. Lähes ilmaisen ilmanraikastimen saa kuulemma laittamalla sukkahousuihin hyväntuoksuista teetä. Sitten vain ripustetaan sukkikset johonkin vaatekaappiin roikkumaan.

Jep, jep! Ei muuta kuin perunalastupusseja ja -purkkeja ostamaan. Kännykamera minulla onkin ja sukkahousuissakin varmaan löytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti