perjantai 30. kesäkuuta 2017

Hiirenkarkoitin ja leveää teippiä

Olen kertonut ennenkin, että palstailen ahkerasti. Ostan taikka otan vastaan meille tarpeellista ja vastaavasti annan sekä myyn meille tarpeetonta tavaraa erinimisissä fb-ryhmissä.

Olen oppinut, että jos tavaroistaan haluaa eroon, on tärkeää osata ottaa hyvä kuva ja kirjoittaa selkeä lyhyt ja ytimekäs totuudenmukainen myyntiteksti. Vaikkapa siihen tapaan, että laittaa kuvan vanhasta emalisesta kylpyammeesta ja vinkkaa sille vielä kekseliästä uusiokäyttöä perunapenkkinä taikka betonipaljuna. Jos taas himoitsee jotakin palstalla annettavaa taikka myytävää, on syytä olla valoakin nopeampi ja ehtiä ensimmäisenä hihkaisemaan viestikenttään: ”Av!” Muutenkin on toki syytä hallita alan termistö. Alustava varaus (av), yksityisviesti (yv) ja myynnissä myös muualla (mmm). Joillakin palstoilla on sallittua nostaa omaa ilmoitustaan kirjoittamalla kommenttikenttään ”up” taikka viikonpäivän lyhenne esim. ”pe”. Mikäli kyseessä on vaate saatetaan siitä antaa erilaisia mittoja vaikkapa mitta ”kai-kai”, joka kertoo vaatteen leveyden mitattuna kainalosta kainaloon.

Viime viikolla eräällä palstalla oli hyvä kuva ja hupaisa teksti: ”Lapio, vasara, hiirenkarkoitin ja leveää teippiä. Mieluiten kaikki kerralla. Nouto…” Nämä olivat mitä ilmeisimmin tämän talouden ainoat ylimääräiset tavarat ja niistä haluttiin päästä kerralla eroon. Alumiininen tasakärkinen lumilapio, tavallinen vasara, sähköinen hiirenkarkoitin ja vajaa rulla pakkausteippiä.  

Ehkä tuon ilmoituksen laatijan taloudessa oli päätetty, että ensi talvena ei lunta lapioida. Ehkä luotetaan, ettei lunta edes tule tai sitten on hankittu lapiota tehokkaammat lumenpoistosysteemit. Luultavasti asunto on saatu viimeistä taulunaulaa myöten valmiiksi ja vasara on jäänyt virattomaksi. Liekö sähköinen hiirenkarkoitin tehnyt tehtävänsä ja koti nyt täysin hiirivapaa, tai olisiko sittenkin karkotin osoittautunut tehottomaksi ja huusholliin hankittu kissa. Teippi saattoi olla hankittu jonkin palstaostoksen postittamista varten ja liika oli menossa kiertoon. Mene ja tiedä!

Kenties ilmoitusteksti olikin hiukan vajavainen ja kyseessä olikin kokonainen hiirentorjuntasetti?! Sähköinen hiirenkarkoitin tuholaisen lamauttamiseen, vasara häijyläisen hengiltä kopauttamiseen, teippi häirikön niputtamiseen ja lapio vihollisen tunkiolle nakkaamiseen…

Voi ollapa tuossa tilanteessa, että koti olisi ”konmaritettu” ylimääräisestä romppeesta vapaaksi ja vapaus tavaran ikeestä olisi vain neljästä viimeisestä roinasta eroon pääsemisen päässä! Vaan ei. Meillä on vintit ja varastot väärällään ylimääräistä rompetta ja romua. Ehtisi vaan kantelemaan niitä aurinkoon kuvattavaksi. Joutaisipa vain kirjoittelemaan niitä nasevia myyviä tekstejä. Ja jos vielä olisi intoa neuvotella niiden mahdollisten tavaranhakijoiden kanssa hakupäivistä ja kellonajoista taikka mieluiten tietysti kotiintoimituksista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti