sunnuntai 21. huhtikuuta 2024

Kevätretki

 



 

Puolisko oli järjestänyt meille jokakeväisen kevätretken. Retkeen kuului siis tavaran toimittamista ja hankkimista idealla ”Vie mennessäs, tuo tullessas”. Sain lähtöaamuna sähköpostiini retken reitin etapeittain. Yöpaikatkin oli valmiiksi katsottuina, joten ihan valmismatkalle pääsin. Jotenkin puolisko onnistui taas uskottelemaan, että retkellä ei ole kiirettä, vaan voidaan pysähdellä ihan retkityyliin – ollaanhan reissuun käyttämässä koko viikonloppu.

Perjantaina heti opetuksen päättymisen jälkeen puolisko olikin koulun kulmalla peräkärryn kanssa. Perjantai-illan matkaosuus oli maltillinen. Vain 400 km Helsingin kautta Hirvaskankaalle. Huutokauppa jätettiin väliin, vaikka majoituspaikkamme oli vain kilometrin päässä Palsanmäen perjantaihuutokaupasta. Edullinen yöpaikka hostellissa osoittautui olemaan paikallisen helluntaiseurakunnan ansaintakeino. Pastori luovutti avaimet ja opasti talon tavat.

12 tunnin yöunien aikana oli tullut kaikkien aikojen takatalvi. Kuluneet nastarenkaamme eivät olleet enää kesärenkaita paremmat, mutta niillä piti lähteä lipsuttelemaan pohjoisen suuntaan. Lauantain ensimmäiset 300 km ajettiin sohjossa hissun kissun. Vasta Oulun seudulla tiet olivat kuivat ja autoilu sujui kevyemmin. Päätepisteemme oli Simossa. Toiseksi yöpaikaksi puolisko oli valinnut Käenpesän Ylivieskasta. Lauantain viimeiset 95 km olivat peilijäällä liukastelua. Kyytiläiselläkin oli niska kipeänä jännittämisestä, kuljettajalla kädet kipeinä ratin puristamisesta, kun perille päästiin viimein iltayhdeksän jälkeen.

Sunnuntaiaamun hotelliaamupalan jälkeen lähdettiin etelän suuntaan Parkanon ja Tampereen kautta. Kelissä oli onneksi pientä parannusta, sillä eilen kylvetty tiesuola oli alkanut vaikuttaa. Apukuskin paikalla saattoi neulepuikkoja pidellä hivenen eilistä rennommin. Kuljettajakin pystyi istumaan lokoisammin, selkä selkänojassa kiinni.

Niinhän siinä taas kävi, että kotiin tullessa meillä oli kärryssä vene. Pitäneekö tämä viedä Puruveden rantaan, kun Pyhäjärvellä jo on vene ja siinä järvien välisellä kannaksella olevalla hehtaarin mökkilammella pärjätään viime kesänä tehdyllä lautalla.

Reilun 1700 km:n reissussa ei turhia pysähdelty. Vöihin vyötettynä sain neulottua kolme pipoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti